Vissza a kezdőlapra
2015 katalógusok
Esküvői ruhák galéria
2014 katalógusok
Fashion Show
Érdekességek
Kereskedőknek
Partnerek
 
 
  • DiggIt
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • IWIW
  • Twitter
  • Yahoo

Hírlevél

Estélyi ruha, Báli ruha
IWIWSatartlapTwitterFacebookDigg

A bál (az olasz ballo, balare = „táncolni” szóból) az ún. báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet szórakoztató műsor is. Az estélyi, báli ruha viselete és a bálozás szokása egészen a 18. századig nyúlik vissza. A társasági eseményeknek, így a báloknak is igen szigorú szabályai voltak, mind a megjelenésre, a viselkedésre, mind az alkalmi ruha, illetve az estélyi ruha viseletre vonatkozóan. Hazánkban a bécsi udvar vezette be a nyilvános farsangi bálozást.
Az azóta eltelt idő alatt az estélyi ruha kialakítása, valamint az erkölcsök is változtak ugyan, de ma is fontos ismerni ezeknek az eseményeknek az etikettjét, valamit az estélyi ruhák szerepét, legyen szó egy magas színvonalú társasági rendezvényről, vagy akár iskolai szalagavató bálról.
A nagy divatházak estélyi ruha trendjét figyelve láthatjuk az érdekes anyagtársításokat, az erőteljes színek használatát, a merész fazonok térhódítását! Magyarországon az estélyi ruha megrekedt az abroncsos, bőszoknyás, míderes fazonoknál. Noha egy-egy neves társasági rendezvényen már megkezdték térhódításukat az ízléses estélyi ruhák is. Ezeknél a derék, a dekoltázs vagy a hátmegoldások játsszák a főszerepet ruhákon! Estélyi ruha készítésekor minden esetben cél a stílusos, nőies megjelenés, a belső szépség megjelenítése!